Leta i den här bloggen

torsdag 28 juni 2012

Lillie och Sandy

Idag skulle jag hem och sova tidigt då jag jobbar hela veckan. Hade tänkt mig runt 20. På Eragons facebookgrupp ligger en annons om marsvin som måste bort innan lördag. Kan någon hjälpa? Detta låg i min gamla hemstad och 4 timmar senare var jag på väg. Nu efter 8 mil i bilen är vi hemma. Marsvinen skall omplaceras så är du intresserad hör av dig. Kan du hjälpa dem med skjuts till Göteborg för omplacering via Eragons så här också gärna av dig!

Lillie: Släthårig med crest (tror jag det heter) i pannan med vit strimma i, i övrigt brun. Väger 1078 gram och ser ut att vara i bra konditon. Ca 3-4 år. Värst klor av dem båda, stora förhårdnader som var vinklade uppåt benen, krökta klor som skar in i trampdynan. Ryckte till när jag klippte bort förhårdnaden och fick en liten blödning. Hemo-stop och kirurgtape som ett litet bandage och nu har det slutat blöda. Tänder ser ok ut. Fått en rejäl tassikyr, imorgon gör vi mer och smörjer. C-vitaminboostad. Tam och trevlig, lugn i famnen, inga bittendenser. Pratsam.

Sandy: Släthårig med crest, samma färg som Lillie, ca 3-4 år. Vikt 1054 gram och är i kroppsligt bra kondition. Misskötta klor med krökningar som skar in i trampdynorna och stora förhårdnader. Har fått tassikyr, c-vitaminboost. Också tam och trevlig. Tänder ok. Pratsam.

Buren skulle vara stor och ny. Ja den är ganska stor men botten är redan helt nerkissad och fläckig. Spånet som var i, ca 1 cm djupt, var helt dyngsurt av kiss. Luktade jätteilla under bilresan hem. Inget hö i buren. Fick med en liten påse hö som för mina marsvin utgör 1/6 av vad de får dagligen, köpt på Ica.... Fröblandning av något märke hade de fri tillgång till i buren, är redan slängd i soporna. Ingen saltsten iallafall. De har redan haft en tidigare ägare som tröttnat.
Men nu är det andra bullar, buren är sanerad, 5 cm spån och en stor hötapp. Vitkål mumsas det på nu och de står nu i vårt sovrum (husse jublar) och aklimatiserar sig.

Trodde först de var väldigt välskötta när hon satt med dem lösa på gräsmattan men när jag såg buren så vart det lite minus. Nu när jag såg klor och tassar blev det jätteminus...

Bilder kommer nog imorgon!

7 kommentarer:

 1. Vad bra att du kunde hämta dem! Husse förstår säkert egentligen...

  SvaraRadera
 2. Husse! Kraaaaam!! Vi jobbar på att se till att tjejerna får skjuts till Eragons :-)

  SvaraRadera
 3. Så fint gjort Anna, av er båda...
  Juni Juli :)

  SvaraRadera
 4. Tack så hemsk mycket Anna. Min första väg nu på morgonen var till datorn. för att se hur det gick för er.

  SvaraRadera
 5. Hurra. Ev åker jag tåg från stockholm till gbg i början av v 28..

  SvaraRadera
 6. Jag ska till Örebro på tisdag och kan hämta upp dem där.... om det hjälper, hos mig får de plats tills någon kan frakta dem mot Eragons.
  Emma Granqvist /Degerfors

  SvaraRadera