Leta i den här bloggen

Urinsten, alternativ behandling

Tänkte beskriva hur Doris behandlats för sin urinsten. Urinstenen var 0,5x1 cm stor och satt fast i blåsväggen, kunde inte opereras bort. Doris har ätit örtpreparat i 4 månader och nu är stenen borta enligt en ny röntgen idag 5/4-2012!
Ska erkänna att jag till en början tyckte dessa preparat lät för bra för att vara sanna, men efter att ha läst andras erfarenheter och att jag nu sett egna resultat är jag frälst! 

Metacam (smärtstillande och antiinflammatorisk medicin i form av söt sirap, förskrivs av veterinärer på recept) fick hon under en längre tid, även innan man visste att hennes smärta berodde på urinsten, de första rtgbilderna visade nämligen inget. 0,2 ml varje kväll av hundvarianten (1,5 mg/ml). Detta hjälpte mycket bra som smärtlindring.

Nu till örtpreparaten!
Allrodin UTI-Aid Kn har flera egenskaper. Hjälper till att lösa upp stenar och kristaller samt förebygga dem.
1)Den gör urinen sur vilket minskar risk för bildning av stenar.
2) Den skyddar blåsans innervägg
3)Innehåller vitamin K1 som gör urinblåsan mer elastisk
Doris åt ½ tablett 3 gånger dagligen i 4 månader. Nu skall jag minska till underhållsdos. Blir nog ½ tablett 1 gång dagligen.
Allrodin kan köpas på  denna sida
125 tabletter kostar ca 17 Euro.

Lysium 300 mg för urinstenar större än 1 cm i diameter. Hjälper till att lösa upp dem och förebygga dem. Kan användas förebyggande. Doris åt 1 tablett 2 gånger dagligen i ca 2 månader och sedan endast 1 tablett till kvällen. Dessa skall vi nu sluta med. 90 tabletter kostar ca 16 Euro.

Eurologist, hjälper till att lösa upp uringrus och mindre urinstenar. Har antibakteriella egenskaper och kan då motverka urinvägsinfektion. Den "öppnar" upp urinröret och ökar urinmängden så att urinsten och grus lättare kan komma ut. Doris kommer att få 1/4 tablett dagligen som underhållsdos. 90 tabletter kostar ca 14 Euro.

Lysium och Eurologist kan köpas här på denna tyska sida

Hos http://www.blandmolnen.se/om-urinsten/ kan ni läsa om fler goda resultat av dessa örtpreparat!

4 kommentarer:

 1. Klockren beskrivning. Tack!

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt att fler kan dra nytta av vad Nolte och jag var med om och att kunskapen sprids! :D Och heja Doris!!!

  SvaraRadera
 3. TACK TACK TACK, hoppas att vi kan lära oss mer om sådana här behandlingar så att vi kan rädda djur som vi kanske inte kunnat rädda tidigare. Våra husdjur – litet som stort – betyder mycket för oss och om det går att förlänga deras liv och de får ett värdigt liv utan att lida så är det ju jättepositivt! Man borde även sprida mer info om hur man ska föda sina marsvin för att förebygga urinsten och andra sjukdomar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är viktig info och jag hoppas att det sprids!

   Radera