Leta i den här bloggen

måndag 4 juni 2012

Hedvig hos veterinären

Med "All the single ladies" på låg volym i bilen for jag och Hedvig den 1 timme långa resan till Hälgesta och sorkveterinären Marianne Tornvall. Vi fick snabbt komma in i ett rum, Hedvig lade sig och vilade på min arm och njöt av extra klappar. 10 minuter sen kommer Marianne, de hade sjuk personal idag så hon ursäktade sig. Jag är ju ledig så jag har faktiskt all tid i världen idag, dessutom kunde jag stå och spana på djur under tiden :).
En kort undersökning, Hedvig ömmade en aning över urinblåsan. Kände även på ev äggstockscystor då vi ändå var på plats men inga sådana hittades, glad matte! Hedvig ville bara klättra upp i min famn och gömde helst huvudet i min tröjärm under undersökningen, härligt att veta att hon känner trygghet hos mig. Hedvig bars sedan iväg till röntgen och sedan kom Marianne snabbt in och meddelade att det inte fanns några stenar! Marianne sa att Hedvig kan ha haft en sten som passerat ut och gett smärtorna. Hon är nu, med antibiotika och smärtstillande sitt vanliga jag igen, alltså kuttrandes, ätandes och sovandes med jämna mellanrum! Bactrim i 10 dagar och Metacam ett par dagar till. Sedan vände vi kosan mot Västerås igen. Jag jobbade kväll igår och var uppe tidigt idag så jag var nära att somna och fick sitta och prata med Heddan hela vägen (utan svar dock) för att hålla mig vaken. Slog mig i ansiktet och drack vatten. Nu hemma i soffan blir det soffläge. Glad och nöjd över att Hedvig inte har någon allvarligare åkomma! Ps. Hedvig sover redan lugnt i buren nära sina kompisar. Ds.

2 kommentarer:

  1. Oh, vad skönt att höra att läget är under kontroll med Hedvig. Men OH, vad otäkt att du var så trött. Jag har nästan kört rakt in i evigheten en gång för att jag var trött. Jag blev jätterädd. Sedan dess kör jag inte om jag är trött och om jag blir trött under färd så stannar jag, tar en tupplur, en promenad och, om det finns tillgängligt, en kopp kaffe.

    SvaraRadera
  2. Bra! nu kan vi andas normalt igen!

    SvaraRadera