Leta i den här bloggen

lördag 16 februari 2013

Valentino

Alla hjärtans dag, en dag som borde innehålla kärlek och värme. Tyvärr inte för alla, och definitivt inte för ett speciellt marsvin. Marsvinet hade fått en dödsdom på sig då ägaren inte vill fortsätta med marsvin sedan marsvin nr två dött. Då ingen varit intresserad/haft möjlighet att ta hand om det kvarvarande marsvinet så bokas tid och dag för att avsluta hans liv endast några dagar efter att det andra marsvinet dött. Marsvinet är helt friskt och har inte ens hunnit halvvägs till ett medellångt marsvinsliv. Tillsammans med andra så agerade jag, tog bilen xx mil och hämtade livet. Enligt mig så är det min bästa alla hjärtans dag någonsin, även om jag inte brukar fira den.
Ensam och rädd i en bur utan hus eller annat skydd. Ätit mest fröblandning och hade en mindre mängd hö. Riktigt stor, mycket fett, vägde in på 1400 gram.
Klorna var värst, måste ha gjort riktigt ont. Ja, ni kan ju se själva på bilderna.
Framklor. På tassen som syns mest har jag "rätat" ut klorna för att klippa dem, annars såg det ut som på tassen till höger i bild. Krökte in i trampdynorna.
Snoppen hade en tjock vit beläggning som rensades bort och i pungpåsen fanns stor hård klump av bajs, vitt sekret, spån som satt rejält fast. Den luktade inte hallon om man säger så. En stor golvhage blev hans nya tillfälliga hem och där fick han Hedvig till sällskap. Efter en blyg start gjorde han serier med popcornhopp trots sin tunga kropp. Men det var troligen mindre smärtsamt att gå nu. Senare kraschade han utmattat i en myskorg. Han försökte tvätta sig sådär som marsvin gör när de står på bakbenen men han verkar för tung så han ramlar framåt. Han skulle må gott av att gå ner några gram och förhoppningsvis med rätt kost kommer han göra det.
Han är gudomligt snäll att hålla på med och mysig i famnen. Han är kastrerad och kommer att landa på Eragons inom kort. Så söker du en Valentin(o) i ditt liv kanske du finner honom där...

Bakklor.

Framklor
Man kan inte hjälpa alla, det är bara att inse hur gärna man än skulle vilja. Men även om man bara hjälper en, så gjorde det skillnad för den individen.


6 kommentarer:

 1. Ja Anna, det var bästa Alla hjärtans dag sysselsättningen. Tack!

  SvaraRadera
 2. Mmm Anna, du är en av dem som kastar tillbaka snäckorna i havet...

  Du gör mig varm i hjärtat :)
  /Juni Juli

  SvaraRadera
 3. Alla hjärtans dag är precis så där som den ska firas och vara.
  Att med hela sitt hjärta ge ett djur en chans till ett liv.
  Ett liv som är full med kärlek och lycka.

  Tack Anna för att du gör Alla Hjärtans Dag så speciell.

  ♥ Tro ♥ Hopp ♥ Kärlek

  SvaraRadera
 4. Lillie och Sandy hälsar till Anna och Valentino. Vi vet hur det känns, säger de, när det finns ett datum....

  Tack Anna!

  Marie

  SvaraRadera
 5. Så glad för den lille knoen <3

  /Emma och pussgurkorna hälsar =)

  SvaraRadera
 6. En riktig Alla Hjärtans Dag-saga. Vad är väl röda rosor och gelehjärtan mot räddade liv och popcornskutt? Inget!

  SvaraRadera