Leta i den här bloggen

söndag 24 februari 2013

Hedvig har fatty eye

Hedvig har under en lång tid haft fatty-eye. Då hänger ögonlockskanten ner och en vit fettkudde tittar fram. Vanligast hos äldre marsvin men Hedvig har haft det sedan strax innan 3-årsåldern. Detta är ingenting de lider av men man bör inte avla på ett marsvin som drabbats. Ögat kan bli lite torrt då blinkningsmekanismen kan störas men har inte märkt något på Heddan. Så här ser det ut på Hedvig:

När jag ändå hade Hedvig i famnen passade jag på att ta en bild på hennes tänder. De går utmärkt att tugga med hälsar hon. Hedvig gillade inte direkt att ligga i den positionen..
Idag har jag provat lite nya mönster till mysgrottor. Ritade en cirkel på baklplåtspapper och för att sedan bedöma storleken i förhållande till ett marsvin så fick Hedvig tjänstgöra. Men oj så halt det var, hon såg ut som Bambi på hal is. Hon gick ganska snart till husse och kurade in sig i hans byxor. Så mysigt.Hedvig har en hemskt ful ovana. Att när hon är uppe i famnen öka bajsproduktionen. Ibland äter hon en del men oftast lämnar hon dem bara. Detta skedde också när hon satt hos husse och då fick hon genast gå därifrån!


2 kommentarer: