Leta i den här bloggen

söndag 5 februari 2012

Och på den sjunde dagen vilade dom...

Det här med att vila, jag har tre experter på det här hemma. Jag tror att bilder säger mer än ord...

Imorgon blir det ett samtal till Mälaren Smådjursklinik. Alvin har gått på vita handdukar hela helgen och alla kisspölar är orange/röda och han fortsätter att kvida när han kissar. Vi kan nog inte vänta på odlingssvaret så vi får se vad hon säger imorgon. Annars börjar Alvin att ta för sig mer. Han är fortfarande mesig i kontakten med mina flickor men han är supermysig att ha i famnen. Han lägger sig och vilar med nosen mot min mage!! Han äter gärna i famnen vilket är ett bra tecken. Alvins tillfälliga bur på 100x50 cm gjorde att han mest satt stilla. Denna är nu utbytt mot en vaplhage med diameter strax över 100 cm! Kanske borde bloggen nu heta "I två hörn av vardagsrummet"... Han har rört sig mycket mer och utforskar den nya världen. Helst ligger han i höhögen och tuggar vilket matte uppskattar då han behöver lägga på sig lite.

Idag har det gått 17 dagar efter Alvins kastrering. Tror jag väntar 11 dagar till innan han får gå med EN hona. De flesta rekommenderar 3-4 veckor innan hopsättning. Jag vill absolut inte utsätta mina flickor för dräktighet, de är ju inte purunga direkt!! Fast i och för sig har jag svårt att tro att Alvin får komma till just nu.. Han verkar stå lågt i kurs hos flicksorkar just nu. Måste också fundera på vem som är mest lämpad att få lära Alvin hur ett marsvin skall uppföra sig..

3 kommentarer:

  1. Stackars Alvin. Det är inte skönt med urinvägsinfektion. Det vet Niña... I somras skrek hon rakt ut två dagar innan vi skulle åka hem från landet. Fick ta kontakt med veterinären via telefon och löste det tillfälligt till vi kom hem. Numera kör vi Eurologist varje kväll förebyggande.

    SvaraRadera
  2. De är såååå söta!

    SvaraRadera