Leta i den här bloggen

lördag 11 februari 2012

Adressändring

Till folkbokföringen (så att gurka och alla andra viktiga saker kommer till rätt ställe):
Namn: Alvin
Tidigare adress: Valphage, södra delen av vardagsrummet, bottenplan.
Ny adress: Herrgården, norra delen av vardagsrummet, 1 trappa upp (3 marsvinslängder stående på tå).
Ändring av civilstånd: Sambo med Doris

Namn: Hedvig och Daisy
Tidigare adress: Herrgård, norra delen av vardagsrummet, 1 trappa upp.
Ny adress: Valphage, södra delen av vardagsrummet, bottenplan.
Ändring av civilstånd: Nu i en parrelation.

Ja, som anmälan till folkbokföringen ovan angör så har marsvinen flyttat. Doris har flyttat ihop med Alvin och Daisy och Hedvig har fått flytta till Alvins förra bostad. 
Alvin är fortfarande enormt socialt handikappad. Sitter närmast apatisk när Doris kommer nära. Och till råga på allt är Doris brunstig och är överlycklig över det lilla lammköttet som flyttat in. Dock är Alvin inte lika på... Lite skrik blir det från Alvins håll när Doris närmar sig. Förstår att Alvin kanske är lite skraj, Doris är en halv sorkrumpa längre och ca 300 gram tyngre... Just nu ligger de dock i samma höhög och äter. Återkommer med fler rapporter.

Har ju lärt känna Alvin lite mer nu. Han är oerhört mysig i famnen och vill gärna klättra runt. På öppna ytor såsom golv blir han som förstenad. Han har kanske inte fått möjligheten att gå fritt förut? Älskar ombyggnation i buren då det finns mycket nytt att upptäcka! Dessutom verkar han aldrig ha hoppat upp på hustak och liknande, han ser ganska tafatt ut då jag satte honom på ett och han skulle ta sig ner för egen maskin...

3 kommentarer:

 1. Tjejer kan vara lite skrämmande! ;-)

  I börja när mina killar (änglar nu) skulle ha golvtid så märkte jag att de blev modigare när jag la ut en filt nära buren och möblerade tätt med massor av hus och tunnlar. Då blev de liksom nyfikna på vad som fanns runt hörnet och med tiden blev de modigare och modigare. Att srössla med små, små gurkbitar hjälper också till. Kanske kan vara värt att testa? :-)

  SvaraRadera
 2. Tänk vad det händer saker för Alvin :-O Han måste vara alldeles överväldigad... Lycka till med ditt nya liv, gubben. Med tjejer som man kan vagga rumpa med och massor med läskigt spännande ytor att upptäcka. Kram

  SvaraRadera
 3. Klart att Doris blev till sig- Söte Alvin kom ju till henne....
  Och en rejäl tjej i sina bästa år kan ju vara liiiite skrämmande.
  Fniss Lammkött...

  Jag har ju under 2011 satt samman Molly med min flock och hon hade suttit 2,5 år ensam så det tog ett par månader tag innan hon vande sig att dela med sig av maten mm. Jag brukar lägga ett par badlakan på golvet vid golvtid och sedan flera hus av olika slag på det.
  Zeke knallar runt utan nåt att gå på numera... ända fram till mina fötter...

  SvaraRadera