Leta i den här bloggen

fredag 17 februari 2012

Mission (almost) completed

I förrgår gjorde jag (under ständiga suckar från husse) en stor golvbur, ca 3 meter lång och 1 meter bred. Detta är vääldigt stort i en lägenhet på 59 kvm. Det är just nu omöjligt att tända lampan i ett av fönstren, vattna blommor i samma fönster är bara att glömma och husse kan inte titta ut genom balkongdörren utan att slå i kompostgallret under diverse svordomar. Efter att Alvin lärt känna omgivningen tillsammans med Doris släpptes så alla ihop igår i golvhagen. Doris blir alldeles till sig över att få träffa sina gamla polare! Hedvig som verkar vara den mest negativt inställda till Alvin gör några utfall mot Alvin men han säger faktiskt emot några gånger. Dessutom sa husse att Alvin muckade gräl några gånger. Förmodligen vill Hedvig ta ut sin ilska över sin svåra barndom på någon annan, Hon hade ju en rätt tuff start med Doris och Daisy. Pratade lite allvar med henne igår, men hon var svår att övertala.
Bestämde mig för att låta dem gå ute i golvburen hela natten och säkrade alla tänkbara rymningshål så nu är det säkrare än Kumla! Doris är ju den som letar hål att rymma ut genom eller ställen där man kan putta upp en öppning, men att flytta på husses hantel är svårt för en limpa på 1200 gram. Kvällen flöt på och det verkar inte vara några problem, Alvin springer runt och äter, utforskar tunnlar och rör! Har planerat att de får gå kvar på det stora utrymmet till imorgon så får de flytta upp i ordinarie buren imorgon.

Doris kom och beklagade sig till mig i tisdags. Husse hade haft människovänner hemma och hon hade hört att de sa att marsvin var meningslösa djur, att de inte går att ha dem till något. Försökte förklara att de säkert inte visste vad de pratade om. Jag menar, utan er så skulle vi knappt ha någon tvätt, ha alldeles för mycket utrymme i garderober och kyl och våra armar skulle förtvina om vi inte fick bära spån och hö! Det värsta av allt var att husse hade hållit med i dessa fräcka anklagelser. Lovade Doris att konfrontera husse eftersom han ofta gullar med dem när ingen av hans machokompisar ser. Tröstade Doris med lite gurka så var det hela glömt.

Alvins urinvägsinfektion verkar ha avklingat, några dagar kvar på antibiotika!

2 kommentarer: