Leta i den här bloggen

torsdag 10 april 2014

Återbesök och födelsedagsförberedelse

 I måndags var det återbesök för Bubbel efter drygt 14 dagars antibiotikakur. Lungorna lät bra och blodprovet visade ingen infektion. Vikten hade ökat vilket också var glädjande! Inte lika glad är Bubbel som förutom ett stick i foten även skall sluta äta sitt favoritgodis Bactrim. Han har bokstavligen kastat sig över sprutorna och slukat allt, gärna fortsatt slicka på sprutan efteråt!
Tyvärr kan lunginflammation lätt komma tillbaka, men vi hoppas såklart att det var en engångsföreteelse. Visade också upp hans ena framtand som blivit lite bredare och tydligen fanns det någon sjukdom som kunde visa sig som detta samt att tanden kunde bli brun så detta får jag hålla under uppsikt!
Att vara sorkboss bland tjejer är jobbigt! Men ändå jobbigare är att vara hos veterinären!

Imorgon fyller Börje 1 år! Slutet av hans första år har inneburit en stor förändring för honom och han verkar stortrivas. Från ensammarsvin till att ha blivit av med kulorna och kan leva med tjejer att uppvakta! Snart blir han skåning och får flera sorkdamer att hålla ordning på. På frågan vad han önskar sig till den stora dagen så blev det inte gurka eller sallad utan en hel dag med golvtid med TVÅ damer! Tillfälliga husse och Börje är riktiga kompisar. När husse närmar sig kommer Börje genast fram och klättrar på gallret, lika förtjust är han inte i mig. Kan det ha något att göra med den lite hackiga frisyr jag gav honom när han kom....? Husse gillar ju officiellt inte marsvin så jag kan inte låta bli att le åt kommentarer som "Börje- jag vet att du inte sover för salladen har försvunnit" eller "Godnatt killen", våra egna marsvin är också lika löjligt förtjusta i honom. Men så klappar han ju bara, delar ut mat och ärtor. Klipper aldrig klorna, badar eller utsätter dem för andra, i marsvinens ögon, övergrepp! 
Börje!, 1 år imorgon och snart skåning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar