Leta i den här bloggen

lördag 1 mars 2014

Uppdatering Börje!

Tre veckor har gått sedan jag hämtade hem marsvinet som var tröttnad på. Ett öde han delar med många andra marsvin. En dold "misshandel" som pågår i många hem där man förbiser marsvinets behov.

Börje umgås dagligen med 1-2 tjejer och stortrivs. Idag har han fått tagit Bubbels plats i vår stora bur och tycker det är så roligt att utforska den stora buren. Det enda som är lite läskigt är att gå nerför rampen. Han har ökat 80 gram i vikt till 940 gram och kastreringen avlöpte utan komplikationer. Han får dagligen ca 1 msk Oxbow och 1 msk havregryn för att lägga på sig lite, dock äter ha sällan upp allting men det gör gärna Hedvig när hon kommer för umgänge. Hedvig gillar inte alls att vara i gallerburen, varje gång jag går förbi ställer hon sig mot gallret och vill gärna komma därifrån. Därför spenderar hon nätterna med sin egen flock.
Börje kommer senare i vår att flytta till sitt nya hem långt ner i vårt avlånga land! Där kommer han bo med tjejer, och Börje älskar ju tjejer!

Varje dag myser vi i soffan och Börje verkar gilla att titta på hockey på tv:n :). Han lägger sig gärna tillrätta under min haka och fäller alltid ut ett bakben.

Med tillfälliga husse i soffan! här trivs jag!

Jag har dock lite svårt att sitta still längre stunder, det finns ju så mycket att utforska!

2 kommentarer:

 1. jag blir så glad i hela min runda kropp när jag läser/ser hur det är för Börje i väntan på sin flytt ner till oss
  med vänlig hälsning från en väntande "husse"
  Tommy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vi är så glada att han har ett underbart hem att vänta!!

   Radera