Leta i den här bloggen

lördag 15 mars 2014

Inte Daisys dag

Dagen började som vilken lördag som helst, jag drog mig en stund i sängen men sedan var marsvinen så upprörda att frukosten inte kom så det var bara att gå upp. De får frukost och jag äter frukost. Planen var att åka hem till mina föräldrar idag. Vid kl 11 gör jag mig iordning för att åka hem till mina föräldrar. Jag skall bara ge dem lite nytt hö först. Tittar på Daisy och ser att något är fel, väldigt fel.
Höger öga är bara en grå dimma. Kanterna och insida av ögon"lock"kanterna är helt svullna, de tittar ut en bra bit. Över ögat ligger flera lager med grå dimma och massa slem. Jag har ju haft ögonskador på andra marsvin men det har mest varit svullet och rinnigt öga, inte såhär grått.

Ser direkt att jag måste nog ta henne till veterinären. Ringer Strömsholm som välkomnar mig men varnar mig för långa köer, ber mig avvakta någon timme då det just nu var mycket att göra. Vi skulle ju inte bli prioriterade högst och det kan ju hela tiden komma in sjuka djur. De har bara akutmottagning på helgerna.
Jag kommer då på att Mälaren Smådjursklinik har öppet på lördagar mellan 10-14 (ingen annan veterinärklinik i hela Västerås verkar ha öppet på lördagar??!!). Jag chansar och ringer. Har ju 1 timmes åktid dit men det känns som ett vettigt alternativ mot att sitta på akuten och inte veta hur länge jag får vänta. Marianne jobbade inte men efter att djursjuksköterskan har diskuterat fallet med en annan veterinär så är jag välkommen. Ögonskador kan nog alla veterinärer men skulle ögat vara så illa att det måste tas bort kunde de inte göra det idag å då måste jag ändå vända mig till Strömsholm. Det är aldrig omöjligt att få tid hos Mälaren Smådjur och de är så trevliga och tillmötesgående, rekommenderas varmt!

Jag lägger i lite Zilk Eye i Daisys öga, kan inte se något skräp och åker sedan iväg.

Väl framme får Daisy bedövning i ögat, hoppas att det var en lättnad för henne. Hon är tålmodig när veterinären skall titta. Ett millimeterstort strå skymtar i ögonvrån när vet. lyfter på ögonlocket, ett ca 4 cm långt höstrå dras sedan ut (ni vet sånt där med mjuka små frön i toppen). Det satt riktigt långt bak i ögat.

Vi fick med oss recept på antibiotika-ögondroppar, Fucithalmic, och ett återbesök på torsdag.

Nu, ca 8 timmar efter att strået togs ut, är det redan markant bättre men fortfarande svullet.

Gammalt kort, visst ät jag bedårande?


1 kommentar:

  1. Väldigt söt bild :)

    Stackars tjejen med ett sådant stort strå i ögat, det måste ju ha gjort vansinnigt ont! Undrar hur stackaren lyckades få in det där... Alltid intressant att läsa om andra marsvinsöden, speciellt när det slutar lyckligt!

    SvaraRadera