Leta i den här bloggen

lördag 28 september 2013

Doris är halt!

I morse vid frukostutdelningen fick jag en känsla av att något var fel. Tyckte att Doris rörde sig konstigt men hon sprang ner för rampen och satte sig för att äta paprika. Jag gick själv för att äta och eftersom jag vet att Doris inte rör sig på minst en kvart eller så länge det finns frukost kvar (hon är INTE typen som tar en bit frukost och springer iväg till närmsta hus eller hörn, då förbrukas onödig energi!!).
Efter frukost tittar jag till dem, jodå hon haltar. Hon liksom skuttar med bakbenen och jag ser att vänstra bakbenet verkar vara problemet. Tar upp henne och sätter henne i hallen för att, liksom hos veterinärer (iallafall på hundar, hästar och katter) göra en gånganalys/hältutredning á la homestyle. Men sorken vägrar röra på sig, puttar henne lite i rumpan men hon flyttar sig inte en tum. Den idén gick helt enkelt i stöpet. Hon får åter komma tillbaka till buren och vi tar till skaka-ärtburks-tricket och jag kan se lite hur hon rör sig när hon i lite långsammare takt än vanligt tar sig fram för att få gottis. Hon vill inte ställa sig på bakbenen och ha framtassarna på tasspinnen som hon brukar göra när ärtor är på gång. Tar upp henne och känner av ryggen och hela benet men inget känns konstigt. Ger henne massa c-vitamin och Metacam i smärtstillande och antiinflammatorisk syfte. Får in sin favoritmysgrotta att vila mjukt på. Sedan åkte vi bort en sväng.

En bild tagen tidigare, en frisk Doris rusar ner för rampen till frukosten!

När vi kommer hem tigger Doris igen vid tasspinnen, nu ståendes på bakbenen!! Hon haltar fortfarande men verkar, efter att ha blivit smärtstillad, ha lättare att röra på sig. Jag hoppas att hon bara stukat till den under natten och att det inte beror på något annat..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar