Leta i den här bloggen

måndag 1 april 2013

Hip Hip Hurra för Hedvig!

Äkta blandras, så vacker!
Idag är det Hedvigs dag! Fyra år som började i en djuraffär, som endast sålde marsvin från en lokal liten uppfödare. Hon var ett impulsköp, ett av mina bästa! I buren på djuraffären var hon en virvelvind på högsta hastighet. Väl hemma träffade hon Doris och Daisy och välkomnades inte med öppna tassar direkt. Liten var hon, 8 veckor och endast 250 gram. Hon tilläts inte dela skål med D&D så hon fick äta från en litet tepåsefat. Hon växte snabbt till sig när hon insåg hur gott det var med grönsaker och Doris blev hennes största trygghet som hon än i dag gärna följer efter även om hon är kaxig nog att göra egna upptåg, som att rymma från golvhagar (Doris har lärt henne allt hon kan). Hedvig har varit en hyfsat frisk gris, några ögonskador till följd av ett vilt leverne och så har hon kastrerats där man hittade en liten cysta på äggstocken. Hon är oerhört påhittig och har senast idag rivit ner en påse maskrosor som jag trodde stod på säkert Hedvig-avstånd, men icke. Ger oss många leenden och skratt i vardagen då hon är busig och vild av sig!
Jag vill att du stannar minst lika länge till hos mig Hedvig, kan inte tänka mig en vardag utan dina upptåg!
Såhär liten var jag!


5 kommentarer:

 1. Liten och söt från början, stor och söt nu! Jag och alla mina grisar önskar dig grattis! Hoppas du haft en bra dag med massa elefanter och pussar från matte och Bubbel.

  SvaraRadera
 2. Grattis Hedvig på din 4-årsdag, hurra hurra hurra hurra!
  Med vänliga hälsningar Otto, Doris, Stella, Lily och Elsa

  SvaraRadera
 3. Oink och grattis Bus Hedvig.
  Full fart hela tiden och vi hoppas du ska fortsätta med det i många år till. Så härligt att läsa mattes historier om dig.
  Se till att matte har fullt att göra hela tiden.

  Oink och phuss från rumporna

  SvaraRadera
 4. Grattis din lilla bustant! :-*
  @-',----

  SvaraRadera
 5. Hedvig <3 Passande namn till ett egensinnigt litet yrväder. Grattis.

  SvaraRadera