Leta i den här bloggen

fredag 19 april 2013

Svar på urinprov

Veterinären ringde mig idag, Doris hade en form av stafylokocker i urinen MEN dessa är sådana som finns naturligt på huden och de fanns i sådan liten mängd i provet så de har troligen kommit dit när hon kissade, alltså kisset passerar ju urinmynningen där dessa naturliga baciller finns.

Visste ni att människan bär omkring på ca 3 kg bakterier och utan dessa skulle vi inte överleva? Tex. har vi bakterier i tarmen som producerar K-vitamin.

Åter till Doris, eftersom hon inte har några symtom på UVI så blir det ingen behandling vilket vi är glada för, eller kanske inte Doris. Hon gillar faktiskt smaken av Bactrimlösningen.. Doris är på det sättet väldigt tacksam att medicinera. Alla örtpreparat äter hon frivilligt, hon tigger efter dem och verkar tycka det är schysst godis. Metacam skall vi inte tala om, hon fortsätter tugga på sprutan långt efter att det inte finns något kvar. Vid stödmatningen när hon kastrerades var hon också ett bra "offer", gapade och svalde bara, utan protester.

Har nyss beställt hö hos min bonde, 5 sådana där rektangulära hästbalar, ca 12-14 kg styck tror jag. 25 kr balen betalar jag vilket är alldeles lagom tycker jag :) Jag och husse skall hämta dem nästa helg, vi har en Renault Clio och det ser nog ganska roligt ut när den är fullpackad med blåa påsar. Jag brukar även ha en i knäet i framsätet...
Blåa påsar är däckpåsar från Biltema som är utmärkta att transportera i, dock kan inte höet ligga instängda i dem under förvaring, risk för mögel.

Ha en fin helg allihopa!

2 kommentarer:

 1. Skönt i alla fall att Doris inte behöver något medicingodis. Även om hon är besviken.
  Här håller vi på att försöka få kontakt med blocket-höförsäljaren. Men det är inte lätt. De finns ett par mil söder om Helsingborg så det är ju en bit från Mölle.
  Men att köpa en säck hö (fint sådant) på Arken Zoo i Helsingborg blir rätt dyrt. 179 kronor! Så vi åker gärna några extra mil.
  Vår egen höbonde har ju inget bra hö just nu.

  Trevlig helg önskas alla västmanlänningar från oss skåningar

  SvaraRadera
 2. Bra informativt. Bäst helt enkelt.

  SvaraRadera