Leta i den här bloggen

tisdag 5 mars 2013

Återbesök

Idag var det återbesök för Hedvig och hennes öga. Ända sedan dagen efter veterinärbesöket när såret konstaterades och antibiotikadroppar ordinerades så har det blivit bättre och bättre och nu är det helt läkt. Ett ärr på ögat kan anas. Besöket idag tog 5 minuter, ögat färgades in med grön färg och inget fästes. Veterinären var mycket förvånad över att det inte luktade något. Hur menar du då? "Jo, ofta när det kommer hit marsvin så känner man att det luktar. Man kan säga direkt att det är ett marsvin här." Jag berättade en mild version av hur jag städar ;)
Hedvig gillade inte att ligga på sidan men hon var duktig ändå. Efteråt slickade hon på min hand, det brukar hon aldrig göra. Det finns inte tid för sånt tjafs enligt Hedvig.
Blev glatt överraskad över priset på återbesöket, hade räknat med ca 500 kr men det kostade endast 283 riksdaler. Det firade vi med gurka!

Jag är förvånad att inte fler ögonskador sker här hemma. Men de blundar väl oftast när de plöjer genom höet. Såhär ser det oftast ut hemma, stora höhögar och marsvinen har gömt sig i, förmodeligen sover de inuti när detta kort togs.









Varför är det då Hedvig som råkar illa ut, jo hon är ganska wild and crazy. Hoppar och studsar och far runt.  Här har hon intagit dtrottningtronen.


 För att sedan dyka med huvudet före ner i höet. Ja ni förstår själva hur det kan gå när Heddan är i farten.













Men hon kan vara lugn och still på hennes egna villkor. När denna bilden togs var det säkert godsaker inblandade.... 

God Natt önskar vi från hörnet av vardagsrummet!

4 kommentarer:

  1. Vilken tur att det hade läkt så fint. Ta det lite lugnt nu Heddan!

    SvaraRadera
  2. haha härliga goa "Heddan"

    Försök ta det lite lugnare nu ;0)


    ♥ från Puff och Polo

    SvaraRadera
  3. Luktar? Inte luktar vi säger Tussarna. Möjligtvis doftar det lite lavendel (utav svampoljan). Möjligtvis dofter vi gott marsvin när matte sätter näsan i pälsen. Möjligtvis doftar vi också lite hö när matte envisas med att plocka upp oss ur den sköna höhögen. bara för att gosa säger hon.
    Doftar märk väl. Inte luktar!
    Kram Hedvig och var snäll mot Doris :)

    SvaraRadera
  4. Skönt att det har gått bra för damen :)

    Tack så mycket för din kommetar om bilden kul att du uppskattar den :)

    SvaraRadera