Leta i den här bloggen

måndag 31 december 2012

Roliga veckan

Denna vecka har marsvinen verkligen hållit låda... Började med att Hedvig drog ner en påse elefanter i buren och smaskade glatt. Påsen står alltså inte i buren utan på ett "loft" utanför... När jag tagit bort elefanterna så går det ca 5 minuter så har hon sträckt sig efter påsen med torkade maskrosor... Nu är det party i hela buren. De andra dansar av glädje och Hedvig känner sig som festens mittpunkt. Maskrosor var inte lika lätt att plocka upp så de fick äta det som var. När det var slut gör Hedvig ytterligare ett försök att få fatt i något gott men nu var det slut och festen är över...

Bubbel har börjat leka med vattenflaskan... Roligast är dragkamp och allra bäst är när Bubbel vinner. En kväll när husse satt i soffan och kvällströtta matte låg i sängen så lyckas Bubbel dra ut hela vattenpipen och vatten kluckar ut ur flaskan... Husse räddar de små oskyldiga från en natt utan vatten. Pipen då? Jo den återfanns i det mörkaste hörnet av buren...
Bubbel fortsätter att spexa.. Doris har haft ont i en fot och därför fått lite Metacam (inget allvarligt, hon satt inte still när jag hade tassikyr och lyckades få ett sår) och igår kom Bubbel som Ferdinand med ett färskt getingstick i baken, knuffade undan Doris och snodde sprutan ur mina händer och försvann inåt i buren.. Nästa dag så har jag korken till Metacamflaskan i samma hand som jag håller sprutan till Doris.. Då kommer den vita legenden igen, rycker åt sig korken och försvinner... Bubbel har blommat ut här hemma och är som Emil i Lönneberga med sina hyss!!
Idag fick han sitt straff, Bubbelbad (ursäkta för det vitsiga uttrycket). Han var mer grå än vit å nu efteråt strålar han som den finaste snöflinga och tjurar som ett barn som blivit bestulen på sitt lördagsgodis.

Det här med elefanter verkar för marsvin vara lika beroendeframkallande som de värsta av människodroger. Hedvigs busstreck ovan är väl ett bevis för detta! Jag har ju med ljus och lykta (eller i moderna tider kallas det väl ficklampa och i nutid kallas det att googla) letat efter någonstans att köpa dessa Happy Elephants från Vitakraft. Fick ju en påse på posten av "Juni Juli" och "Kringelkroken" har ett ställe i Stockholm där de finns att köpa. Jag mailade till zooaffären i Stockholm och de lade inom ett dygn upp de glada elefanterna i sin webbshop. Nu väntar jag och framförallt Hedvig på 15 påsar som skall landa i vår brevlåda. Dessa kommer dock att hållas på säkerhetsavstånd till Hedvig. Vill du köpa dem? Klicka in här crtzoo-Happy Elephants.

Till sist önskar jag och Doris, Daisy, Hedvig och Bubbel er ett riktigt Gott Nytt MarsvinsÅr!


5 kommentarer:

 1. Hahaha helt underbart att få läsa.
  Hejja Hedvig och Bubbel bra att ni håller två beningarna sysselsatta, dom ska ju också röra på sig i sin egen flock allt för att inte få dubbelhakor och stora rumpor ;0)

  Här hemma försöker vi själva få våra tvåbeningar *mest husse* att röra på sin rumpa och bygga klart vår fina bur. Han är duktig!
  Annars busar vi också omkring *mest Puff* så matte blir nollrig. Puff är precis överallt där han inte ska vara säger matte *Puff oförstående*

  Men vi önskar tvåbeningarna
  Gott Nytt Marsvins År ♥

  Polo och Puff med matte
  En kram från vår tvåbening

  SvaraRadera
 2. BusBubbel! Vad härligt att de har så roligt! (Utom badet då förstås...)

  Bra att du la upp elefantlänken igen, nu ska jag också beställa!

  Gott Nytt År!
  önskar Karin, Jan Boris, Murvel, Myssli, Salt och Babyzoo

  SvaraRadera
 3. gott nytt år på er med! hoppas 2013 blir ett bra år med många nya upptåg!

  SvaraRadera
 4. Efter att ha läst här om Hedvigs bus med elefanterna så var jag bara tvungen och beställa några påsar åt mina damer. Se vad de tycker om dem.

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera