Leta i den här bloggen

söndag 11 november 2012

Lizzy, hona i sina bästa år söker nytt hem

Såg en annons på blocket om en ensam 2-årig hona, kunde skymta "alla fel" i buren och till detta räknar jag b.la; avsaknad av kompis, höhäck, saltsten och mängder av pellets. Höhäcken satt fäst nästan längst upp mot burtaket så den måste hon nog sträckt på ordentligt för att nå. Hon hade två skålar med pelletsblandning, ca 3 dl tillsammans.

Lizzy (sambon har döpt henne efter Thin Lizzy men eftersom vikten ligger på 1100 gram blir det bara Lizzy) har aldrig haft kompis och levt på lite grönsaker och fri tillgång på pellets med havre.
Jag köpte henne i lördags och nu bor hon hos oss tills nytt hem med kompis/ar finns. Om du som läser här kan erbjuda henne ett hem hör av dig!! Om du kan erbjuda henne skjuts till Göteborg hör gärna av dig då också!

Bakklorna är redan kortade med ca 5 mm. Framklorna är krökta och dessa kortades med ca 5 mm..
Bakklorna.
Klorna var väldigt långa och hade krökt sig in i trampdynan. Att gå på de tassarna kan inte ha varit skönt. Men hon hade rent i buren. Buren som följde med var ok i storlek men trasig så den skall till återbruket imorgon. Lizzy var väldigt snäll under manikyren och verkar vara en mild hona. Bubbel och gänget har träffat henne på golvet och Bubbel ville genast göra barn med henne. Nu har hon gått med Bubbel 1 dygn. Det är lugnt, just nu sover hon i ett hus och Bubbel ligger utanför och vilar, sötnosar! Ikväll flyttar Bubbel, Doris och Lizzy ihop i stora palatset. Hedvig och Daisy får komma ner i buren om ett par dagar. Har fått råd från Irene så det skall nog gå bra.Har blåa ögon!

4 kommentarer:

  1. Vilken sötnos! Blåa ögon är så otroligt vackert. min Garp hade ett blått öga oxå!

    SvaraRadera
  2. Nu testar vi att kommentera :-)

    SvaraRadera