Leta i den här bloggen

onsdag 17 oktober 2012

Fred

Här håller jag i den stora tovan som satt på rumpan.
En regnig kväll tog jag och sambon bilen och åkte till en närliggande stad för att hämta upp denna lilla kille som inte har haft det så bra. Han har suttit i en liten bur 40x70 cm utan hus å såg rädd ut när jag hämtade honom, han sprang runt men hade ju ingenstans att gömma sig. Inget hö har han fått utan har levt på gnagarblandning och grönsaker som mina marsvin endast får som godis ex isbergssallad. Mat har inte funnits tillgängligt 24 timmar om dygnet.  Han har redan haft två hem och nu vid 1,5 års ålder är han återigen tröttnad på. Jag tyckte han såg väldigt stor ut och tänkte att han kanske ätit mycket pellets och lagt på sig av den. När jag tog upp honom så var han inte så stor, vägde strax under kilot. Hans päls vilseledde mig. På rumpan fanns en ihoptovad hårboll i storlek av en tennisboll som inte gick att klippa i, fick raka bort den. Rakade även resten av kroppen från nacken och bakåt då han är långhårig. Tror han tyckte det var riktigt skönt att bli av med den stora tovan.

Det blev inte så mycket kvar av mig!
Sedan badade han, jag klippte de alldeles för långa klorna, rensade bort en massa svart smuts ur öronen och rensade pungpåsen som var väldigt geggig och luktade illa. Avslutade allt med att ge en c-vitaminboost. Osäker på om tänderna är lite långa framtill men han tuggade gärna knäckebröd och började även äta hö! Han fick min valphage till sitt förfogande och sprang runt där. Sedan fick han träffa Hedvig och trots att han levt ensam så visste han direkt vad man gör med en tjej ;) Han pratade riktigt högt och kuttrade. Dock är han lite rädd när man ska ta upp honom men i famnen slappnar han gärna av, titta på bilden med myskorgen nedan! Igår mötte vi upp en härlig marsvinsengagerad kvinna som tar honom vidare på hans resa mot Eragons och sitt nya liv!
Nybadad
Min fina prickiga rumpa dolde sig bakom den stora hårbollen! Han la sig tillrätta efter bara 10 minuter i min famn och fällde ut benet så där som marsvin kan göra!!

4 kommentarer:

  1. Jag är kär i en prickig rumpa :-)

    SvaraRadera
  2. Bra gjort! Nu hoppas jag att han aldrig mer blir tröttnad på och att hans nästa hem är det sista. Stackars liten.

    SvaraRadera
  3. Aaaw, sicken fin liten kille! Klart han tyckte det var skönt att bli av med alla de där tovorna. Bra gjort!

    SvaraRadera