Leta i den här bloggen

torsdag 5 april 2012

Fantastiska nyheter och oviss framtid

Idag steg vi upp i ottan här i Västerås för att fara mot Hälgesta och Marianne Tornvall. Följande hände hos veterinären:
Doris:
Återbesök för att se hur urinstenen utvecklat sig. För att friska upp ert minne så hade hon en urinsten ca 1x0,5 cm stor som satt fast i blåsväggen och kunde därmed inte opereras bort. Doris har medicinerat med Metacam en längre tid mot smärta men detta har jag avslutat, först på prov och eftersom hon inte visade tecken på smärta så tog jag bort det helt. Efter att ha läst på om örtpreparat skickade jag efter Lysium, mot urinsten, och Allrodin, (sänker pH i urinen, mot urinsten). Detta har Doris ätit sedan november 2011. Idag var det återbesök, ny rtg. Försökte kika ut mot datorn där rtgbilderna kommer upp men ser inget. Mariannne kommer in och berättar att Doris inte har minsta sten eller grus kvar i blåsan!!!! Jippi!!!! Allt är borta, helt fantastiskt! Berättade för henne vad Doris ätit för örtpreparat, hon hade hört talas om dem men hittills inte testat de!! Ni kan nog inte ana hur glad jag är just nu. Doris är också glad just nu, mindre glad när hon röntgades, då hördes upprörda tjut från röntgenrummet!
Doris fortsatta medicinering blir Allrodin, lite osäker på underhållsdos, men ½ tablett 1-2 gånger dagligen tror jag det blir. Samt Eurologist (mot urinkristaller och mindre urinstenar) 1 tablett dagligen.

Alvin:
Alvin har oförklarligt magrat av trots god aptit så han följde med till veterinären idag, eller rättare sagt han var anledningen till att vi åkte idag. Hjärta och lungor kontrollerades, inget konstigt. Rtg togs, gasfyllda tarmar kunde ses men igen orsak till detta, kanske pga något han ätit. Blodprov visade inget anmärkningsvärt, marginellt förhöjda vita blodkroppar som ses vid infektion men inget som kan förklara hans avmagring. Sköldkörtelprov är skickat till ett externt lab, svar efter påsk. Alvin har normal avföring men ett prov togs ändå, det var negativt för parasiter. Så vad är då planen med Alvin?
Invänta svar på sköldkörtelprov. Tills dess smärtstillande (utifall han har ont av gaser i magen), antibiotika ( för att han hade lite förhöjda vita blodkroppar och  för att det är stängt fyra dagar hos vet, så han inte blir "knalldålig" som Marianne uttryckte det) samt Minifom mot gaser i magen. Om inget av dessa prov visar något och om inte antibiotikakuren ger något och Alvin inte går upp i vikt så kommer han tyvärr att få somna in.. Kan inte låta honom sitta här hemma och tyna bort.. Men nu hoppas vi på att proverna visar något eller att antibiotikan ger effekt på någon "osynlig" infektion.

Alvin kommer nu att äta ½ T. Baytril 1 gång dagligen i 10 dagar, Minifom droppar 0,2 ml 2-3 gånger dagligen samt 0,18 ml Metacam 1-2 gånger dagligen..

4 kommentarer:

 1. YESSSSSS!!! Grattis Doris!! *Gör en ÿvig glädjedans*

  Och Alvins problem tror jag är hypertyreos. Rättare sagt: Jag är övertygad.

  SvaraRadera
 2. Både bra och dåligt alltså. Hoppas hoppas det löser sig utan sorg!

  SvaraRadera
 3. Det ska nog gå bra det här, önskar er lycka till med allt :)
  Glad påsk ! :)

  SvaraRadera