Leta i den här bloggen

måndag 30 juni 2014

Bubbels tänder

Förra veckan upptäckte jag att Bubbel helt plötsligt hade tre tänder i nederkäken. Vid närmare inspektion så är det den ena tanden som har spruckit. Han åt och tuggade som vanligt.
Ringde till Marianne som menade att man inget gör så länge de äter. Han äter och håller vikten, fått lite extra fyrkornskross och kornflingor att äta. Under fredagen började han dock lukta illa i munnen och då Marianne skall ha semester ringde jag till Eskilstuna djurklinik där Franciska Leidinger jobbar. Hon har som sitt stora specialintresse exotiska djur.
Varje kväll borstar jag numer tänderna på Bubbel med mellanrumstandborste och hörntandborste som jag doppar i Corsodyl som är bakteriedödande. Ofta får jag också med hjälp av pincett ta bort mat som fastnat mellan tänderna nertill.
Här kan ni se hur det ser ut.
Idag åkte vi till Eskilstuna. Franciska verkade kunnig och ritade och förklarade om marsvinens tänder för mig. Bubbel fick följa med henne för en kontroll av de bakre tänderna och för att se att tandköttet såg fint ut och ingen böld eller så. De såg mycket fina ut, hon hade märkt att han snorade och jag berättade att det inte var något nytt. Men det tillsammans med att han luktar illa ur munnen så fick han en engångsdos Baytril i nacken.
Hon påpekade lite fint också att Bubbel faktiskt snart är 5 år och ingen ungdom längre.

Så vi kör på och hoppas att Bubbel kan leva läääänge till och att tänderna inte ställer till för mycket bekymmer.

3 kommentarer:

 1. Hoppas det blir bra för fine Bubbel.

  SvaraRadera
 2. Bubbel är faktiskt en man i sina bästa år! Ingen ungdom, men så mycket mer mogen och förståndig.

  Marsvinständer borde få gå dressyrkurs...

  SvaraRadera
 3. Får hoppas att det inte blir värre nu, och att han fortsätter att vara pigg och glad! :)

  SvaraRadera