Leta i den här bloggen

tisdag 10 februari 2015

Uppdatering

Längesedan det var något livstecken från oss, vilket brukar betyda att allt är bra! Här kommer iallafall en summering av läget.

Bubbel fortsätter att då och då snora ur vänster näsborre. När det luktar allt för illa och blir väldigt mycket gult snor behandlar vi med antibiotikadroppar. Bubbel HATAR verkligen att få detta i öga och näsborre, en ärtplätt är nödvändigt för att bli vänner igen.
Han har en framtand i överkäken som ser frisk ut. De två främre i underkäken ser lite gråa ut vid rötterna så de är troligen också drabbade av det som drabbade den övre tanden som ramlade ut. Vi borstar med lite bakteriedödande och även det kräver en ärtplätt som kompensation! Han har inga svårigheter att äta vilket jag är tacksam för. I övrigt är han lika levnadsglad som vanligt och försöker med varierat resultat uppvakta damerna. Fyller 6 år i slutet av sommaren!

Daisy mår prima, lite sämre hörsel såhär på äldre dagar men har fint hull och är pigg! Fyller sju i höst!

Hedvig mår bra efter sin urinstensoperation. Tyvärr har hon inte som Doris lärt sig äta örttabletterna frivilligt. Det är en kamp med fäktande framtassar och hon slänger huvudet bakåt i protest. Till hennes förtret så kommer hon inte undan. Har inte kommit upp i samma vikt som innan hon blev sjuk men det behöver hon absolut inte göra för hon hade några extra trivselgram innan :) Fyller 6 år i vår.

Doris har också lite sämre hörsel. Husse säger dock att hon hör det hon vill höra men kan ibland missa att det prasslar! Har blivit märkbart tunnare över ryggen men har en kula kvar på magen. Har fortsatt svårt att hålla tätt men det går i perioder. Ibland behöver hon duscha bakdelen och ffa höger bakben 1-2 gånger per dag. Hon verkar acceptera det bra. Hon äter inte längre smärtstillande dagligen, ibland hör jag hennes typiska "jag-har-ont-läten" och då blir det smärtstillande ett par dagar. Hon har ju grus i blåsan och det är väl det som gör ont ibland. Lika matglad som hon alltid varit men sover lite mer. Fyller 7 i höst.

Matte och husse går i väntans tider och sorkarna kommer få konkurrens av en liten människobebis under våren! Kanske bra att deras hörsel inte är så bra som den varit ;)

Gammal favoritbild på förvirringen som råder vem som egentligen har gottis!

5 kommentarer:

 1. Härligt att allt är bra med fyrbenta såväl som tvåbenta!

  SvaraRadera
 2. Gamla grisar och nya bebbar <3

  SvaraRadera
 3. Härligt att hela lilla familjen Sork i Vardagsrummet mår bra. Nu blir det två familjer i Vardagsrummet...vilken glädje <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. opps...glömde säga vem vi är... Juni Juli, Börje vinkar ;)

   Radera
 4. Vi ser alla fram emot vår första "marsvinsnördsbebis" hälsar Tusse och alla hans Smulor. Som ju inte heller är helt unga. Lite tröttare, lite sämre hörsel, lite lösa i magen ibland. Och som ger matte och ärtplättspappan så otroligt mycket kärlek och glädje.
  Lycka till hela lilla, stora familjen :)

  SvaraRadera