Leta i den här bloggen

söndag 7 september 2014

Doris

Förra fredagen började Doris urin lukta illa och hon var helt blöt under magen av urin. Denna stank rent ut sagt är inget jag känt förut när hon haft urinvägsinfektion. Jag satte genast in Bactrim men på söndag kväll var läget oförändrat, Doris fick tvätta mage och rumpa några gånger per dag. Måndag morgon får jag en tid till Marianne. På plats känner hon ju också att det luktar förskräckligt. De tar med sig Doris och tar en rtg-bild samt ger henne lite urindrivande för att kunna få ett urinprov. Återigen hör jag Doris mycket upprörda stämma ljuda över kliniken när hon får sprutan.
Sedan får Doris en plastlåda och vi sätter oss att vänta på att hon skall kissa. Hon vill gärna krypa upp under mitt hår men hon måste ju ha rumpan i lådan, det värmer så i mitt hjärta när hon visar att jag är hennes trygghet.

Efter en stund kissar hon, urinstickan visar på blod och odling skickas. På röntgen syns också en ansamling av grus eller liknande som sitter fast i blåsväggen. Då hon även får Metacam och inte verkar ha ont när hon kissar så avvaktade de med byte av antibiotika tills odlingssvar. Vi fick rekommendation att börja med Allrodin UTI-kn igen också. Inga problem säger Doris, de är som godis!

Veckan går, lukten blir bättre men hon är blöt av urin minst 1 gång dagligen. I fredags fick vi odlingssvar, inga bakterier växte... Så nu fortsätter vi med Allrodin, Eurologist och Metacam så får vi se vad som händer.

Priset för röntgen, besök, urinodling med mera landade på 2400 kr, ska såklart skicka in till försäkringsbolaget.

Doris och Daisy fyllde 6 år häromdagen så Doris är ju inte någon ungdom längre. Men så länge hon inte verkar lida och är pigg och glad så får hon vara med!


2 kommentarer: