Leta i den här bloggen

måndag 19 november 2012

6 veckor postoperativt

Nu har det gått 1,5 månader sedan Doris och Hedvig kastrerades pga äggstockscystor. Har jag märkt någon förändring? Ja!, deras krustiga spenar är nu helt normala och de är lugna och har inte brunstat alls, så de långa perioderna av att gå och förföriskt vicka på rumpan och förpesta de andras tillvaro är över. Det är helt enkelt mer harmoniskt i buren och enda som nu vickar på rumpan är Bubbel :) Speciellt Hedvig har blivit mycket lugnare vilket även märks när hon är uppe i famnen.
Håret har växt ut och operationsärren kan bara ses om man rotar i hårbotten.

Skulle jag göra om detta? Absolut, den korta period de mådde dåligt (i princip endast operationsdygnet) överväger att de mår bra resten av sitt liv, iallafall sett ur problem som är hormonrelaterade. Man skall dock inte glömma att operationer alltid är en risk. Marianne Tornvall på Mälaren Smådjursklinik litar jag på till 100% så jag rekommenderar henne varmt till all marsvinsägare.


torsdag 15 november 2012

Det är jag som är Hedvig

För varje dag så växer denna lilla varelse i mina ögon. När hon kom var hon mer vild än tam, hade aldrig tid att gosa, nu är hon 3,5 år och jättemysig. Hon är en unik personlighet som vi har att tacka för många skratt. Idag får bilder säga mer än 1000 ord.
Hej, det är jag som är Hedvig!

Här uppe förvarar matte ärtor. Det vet jag om!

Det här uttrycket brukar jag anta när jag vill få ärtor. Husse går på det oftare än matte.

Här försöker jag hjälpa matte med kamerainställningarna, sedan blev jag blind. Blixten smällde av när jag var 1 tasslängd ifrån...

Detta är mitt "tyck synd om mig" uttryck. Brukar resultera i något gått.
Nähäpp, här blir inga ärtor gjorda. Got to go.


söndag 11 november 2012

Lizzy, hona i sina bästa år söker nytt hem

Såg en annons på blocket om en ensam 2-årig hona, kunde skymta "alla fel" i buren och till detta räknar jag b.la; avsaknad av kompis, höhäck, saltsten och mängder av pellets. Höhäcken satt fäst nästan längst upp mot burtaket så den måste hon nog sträckt på ordentligt för att nå. Hon hade två skålar med pelletsblandning, ca 3 dl tillsammans.

Lizzy (sambon har döpt henne efter Thin Lizzy men eftersom vikten ligger på 1100 gram blir det bara Lizzy) har aldrig haft kompis och levt på lite grönsaker och fri tillgång på pellets med havre.
Jag köpte henne i lördags och nu bor hon hos oss tills nytt hem med kompis/ar finns. Om du som läser här kan erbjuda henne ett hem hör av dig!! Om du kan erbjuda henne skjuts till Göteborg hör gärna av dig då också!

Bakklorna är redan kortade med ca 5 mm. Framklorna är krökta och dessa kortades med ca 5 mm..
Bakklorna.
Klorna var väldigt långa och hade krökt sig in i trampdynan. Att gå på de tassarna kan inte ha varit skönt. Men hon hade rent i buren. Buren som följde med var ok i storlek men trasig så den skall till återbruket imorgon. Lizzy var väldigt snäll under manikyren och verkar vara en mild hona. Bubbel och gänget har träffat henne på golvet och Bubbel ville genast göra barn med henne. Nu har hon gått med Bubbel 1 dygn. Det är lugnt, just nu sover hon i ett hus och Bubbel ligger utanför och vilar, sötnosar! Ikväll flyttar Bubbel, Doris och Lizzy ihop i stora palatset. Hedvig och Daisy får komma ner i buren om ett par dagar. Har fått råd från Irene så det skall nog gå bra.



Har blåa ögon!

torsdag 8 november 2012

Provsvar och shopping

Inhandlad på http://www.djurhalsobutiken.se/skotsel/skoljvatskor/vetriderm-ear-cleaner
I veckan ringde Marianne och meddelade att det fanns inga spår av svamp, ringorm eller någonting annat i Bubbels pälsprov. Tog upp det här med hans öron som ofta är belagda med klet, något vaxliknande. Blev rekommenderad att använda någon typ av Ear Cleaner. Skulle ta lite på en bomullstuss och smörja på insidan av öronlappen. Man skall alltså INTE göra enl. anvisningen för hund och katt.

Mr T har fortsatt sin resa mot Eragons och med på resan tog han på sig ansvaret att leverera ca 20 myssaker i nya färger och mönster.


Har även inhandlat några andra saker denna vecka. Behövde lite nya matskålar så köpte från denna webshop. När jag kikade på hemsidan hittade jag något som heter diarrédroppar för smådjur som skall förebygga och behandla diarré. Har inte fått fram någon info om dem på internet vad de innehåller och hur de behandlar och förebygger diarré. Beställde hem en så får jag väl försöka läsa på kartongen. Om någon vet något om dem så lämna gärna en kommentar!
Finns här: http://www.teddytassen.se/webbshop/marsvin/matskalar/matskal-cavia-motiv-681.html

Finns här: http://www.teddytassen.se/webbshop/marsvin/marsvinsfoder/vitamin--medicin/diarredroppar-till-smadjur-485.html

söndag 4 november 2012

Bildbomb på Mr T

Mr T är glad, han popcornhoppar, myser och äter. Tänk vad ett marsvinsliv kan ta en bättre vändning på ett par dagar!
Såhär söt är jag från höger och vänster. Mr T´s uppnäsa går inte av för hackor!

Glad är jag också!








Välkommen hem till mig!












torsdag 1 november 2012

"T"

 Det här är "T", han är en herre på nio månader som för länge sedan förlorade sin kompis och därefter suttit ensam. Han har nu legat på blocket i 16 dagar och idag hämtade jag denna ensamma kille. Han hade flera fel i buren; höhäck, saltsten och massa pellets. Han har annars endast fått gurka och morot. Han är väldigt långhårig med en snygg plysch som hänger över ansiktet. Jag ville ta bort denna stora tunga päls så rakapparat och sax åkte fram. Han gillar inte att man klappar på baken, antingen kittlig eller så är han lite håröm efter rakningen. Tiden får utvisa. Kan inte se något svmapangrepp men det överlåter jag till Irene att kolla senare när han kommer till Eragons.
Min snygga plysch!
Hans pungpåse luktade rejält illa och jag får nog fortsätta saneringen imorgon. Han har träffat Hedvig en sväng å han blev genast glad. Hedvig höll sig för skratt och började minsann visa vem som bestämmer i vardagsrummet. Dessutom blev Bubbel väldigt orolig så just nu sitter T ensam men han pratar med de andra. Han får träffa dem under ordnade former. Inom kort kommer jag möta upp en människa som tar honom på hans fortsatta resa mot Eragons och ett nytt marsvinsliv.
Långt hår som släpade i marken.

Som en peruk!
Luggen är kortad och bakkroppen rakad. Ser mycket skönare ut.

Så här glad är jag efteråt.

Virvlar kom fram efteråt!