Leta i den här bloggen

lördag 28 juli 2012

Tråkig sommar

 Regniga dagar och kall sommar innebär aktiviteter inomhus.Några som haft rejäla aktiviteter är Bubbel och Doris. Om inte Bubbel har uppvaktat Doris så har hon försökt rida på hans bakdel. Bra med motion iallafall.
Psst, kom närmre. Ännu närmre! Lite till! Kan jag få en ärta så här lite på sidan av, ingen annan märker, jag lovar.
Min vackra adoptivgris Bubbel!

Grönbete hos svärföräldrar.



Va?! Vad säger du? Har jag dålig andedräkt? Bubbel ryggar snabbt bakåt och lommar iväg för att fräscha upp sig.



Här faller snart Doris ner i en klump i spånet för att njuta av klappar.
Hur ser pälsen ut därbak?



Nystädat ger alltid spralliga och belåtna grisar.

Hedvig, rusar likt en tjur mot röd duk när kameran kommer i marsvinshöjd.

Sista bilden, resten är suddiga för då vill Hedvig prova äta kameran.

torsdag 26 juli 2012

Semester

3 arbetsdagar kvar innan jag går på semester och i marsvinshörnet händer inte så mycket. Alla flickor har fått håret runt sina intima delar rejält nerkortade med trimmer (Bubbel trycker ivrigt på "gilla-knappen"). Dock kunde han hålla sig för skratt då jag även trimmade hans päls över hela kroppen. Blev lite hackigt men kanske mer behagligt för honom de enstaka dagar det är sol. Kände på den päls jag klippt bort och den är rejält tjock och tät.
Lillie och Sandy har fått ett nytt hem hos en kvinna vid namn Marie, där ska de få bo i flock. De är försäkrade och jag är helt övertygad om (Irene hade goda lovord) att där får de stanna livet ut och ha det prima om inget oförutsett händer. Dessutom får jag livstecken per mail :)
För er som inte har facebook så måste jag publicera denna bild på Doris, husse har tagit den och jag älskar den!! Oklart varför det ser ut som om hon är helt yrvaken och spånig men orsaken till att att hon hänger på räcket är antagligen att hon är helt övertygad om att det är något gott på gång!

fredag 13 juli 2012

Gräsliga tider

Nu får vi matte och husses odelade uppmärksamhet igen!
Lillie och Sandy  har åkt, träffade http://kring.kringelkroken.se/blogg/ i Stockholm för att överlämna dem. Redan samma kväll fick jag bild på dem på gräsmattan så de har de bra och idag fortsätter de sin resa mot Eragons. Mina egna äter mest gräs som jag plockat in, i stooora mängder. Vädret har varit riktigt dåligt länge så att komma ut på gräsmattan har inte varit lätt. Dessutom måste väder, att jag är ledig och bärhjälp av husse sammanstråla. Eftersom jag bor i lägenhet så kan jag inte lämna dem på gräsmattan utan måste vara med dem hela tiden så ingen ser dem som lite kvällssnacks. Grannens hund har visat intresse!

torsdag 5 juli 2012

Lillie och Sandy med flocken på balkongen

Bubbel har tillfälligt 5 tjejer på balkongen och har knappt tid att äta gräs, han gör serier efter serier med popcornhopp!
Lillie

Sandy
Lillie och Sandy skulle gärna bo i en flock i framtiden!
Mina egna sorkflickor (vill inte riktigt erkänna att de kanske snart bör kallas sorktanter) säger ingenting över de tillfälliga flockmedlemmarna. Har varit lite tandhackande men inget mer. De äter bredvid varandra och kurrar. På videon äter alla gräs under tystnad, Bubbel åt en stund innan han hade andra uppdrag som kallade. L & S är riktiga matvrak, de har en röst som skulle fungera utmärkt som visselpipa på fullsatt Ullevi!

Inget varar för evigt

Jag har nog i hela mitt liv lätt fäst mig vid djur och så även vid Lillie och Sandy. De är så mysiga, blir gärna klappade i famnen och det är särskilt skönt under hakan. De är mycket lugna i famnen. Ikväll skall det bli lite golvtid för jag tror de har blivit ganska trygga här nu, de sover helt utslagna i buren utan hus. Varsin sjukvårdsförsäkring i Sveland har de fått och klorna är nu kortade x flera och ser nu hyfsade ut, någon klo är fortfarande lite sned men är osäker på om den kommer räta ut sig. De skaver inte in i trampdynan iallafall.

På tisdag tar vår korta, men underbara, tid tillsammans slut, då tar andra vid på deras resa mot Eragons. Jag kommer att ta tåget till Stockholm där Camilla (alias Kringelkroken) tar vid. Känner mig lugn över att marsvinen kommer att ha det bra!

måndag 2 juli 2012

Relalalalaxaaa!

Dagar som det regnar, ja även andra dagar förstås, ägnar marsvinen en stor del av sin tid till att gå in i sig själva och hämta kraft. De sover dock aldrig hårdare än att skramlet från ärtburken eller att (godis)husse närmar sig. Doris och Hedvig har de mest extravaganta sovstilarna, helt utslagna. När jag kommer och kikar i smyg tittar de upp, men vänder ofta på sig och slänger ner huvudet igen. Just love it!

Checka in dessa spiror. Tycker dock inte att det ser så bekvämt ut?!